duminică, 15 decembrie 2019

Cum supraviețium Crăciunului într-o familie destrămată



                Pentru a supraviețui acestei perioade a anului și pentru a reduce impactul emoțional, este important să vă concentrați asupra nevoilor individuale ale fiecărei persoane din familia dumneavoastră, inclusiv a dumneavoastră înșivă.
                Ca părinte, este dificil dacă nu poți avea acces la copiii tăi de Crăciun. În consecință, este bine să nu te simți copleșit emoțional de acest inconvenient. Dacă vă aflați în această situație, puteți lua unele măsuri pentru a reduce impactul emoțional:
·      Vorbiți cu copiii dvs.despre aranjamentele pentru perioada de Crăciun
·         Clarificați cu copiii dvs. , faptul că nu te vor vedea în ziua de Crăciun
·         Rezervați-vă un timp pentru a vorbi cu ei în ziua de Crăciun
·         Planificați , cu copiii dvs., cum și când veți sărbători Crăciunul cu ei
·         Aveți grijă să  nu vă  copleșiți emoțional  copiii
·         Vorbiți cu o rudă, un prieten despre cum vă simțiți
                Este important să înțelegeți că copiii dvs. vor aștepta cu nerăbdare să petreacă Crăciunul fără a gândi în compania cărui părinte va avea loc. Chiar dacă dvs. suferiți la gândul îndepărtării, este posibil ca copiii dvs. să nu se simtă la fel. Permiteți-le copiilor dvs. posibilitatea de a se bucura de sărbătoarea Crăciunului departe de voi. Nu înseamnă că nu vor să fie cu dvs. sau că nu le pasă de sentimentele dvs. Cu cât veți permite copiilor dvs. libertatea de a se bucura, cu atât vor fi mai fericiți când se vor întoarce la dvs.
                Asigurați-vă că aveți griță de dvs. în timp ce copiii sunt plecați. Faceți-vă timp pentru a vorbi cu familia sau cu prietenii despre cum vă simțiți. Dacă vă simțiți încă copleșiți emoțional, poate fi o idee bună să vorbiți cu un profesionist despre cum să vă gestionați sentimentele.
                Vă doresc un Crăciun liniștit și împăcat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu